Bouwwerken Cours doorheen de jaren.

Bouwwerken Cours dankt haar bloeiende en succesvolle aanpak aan haar familiale banden. Al sinds 1934 worden ervaring en stielkennis doorgegeven van vader op zoon. Vier generaties later resulteert deze jarenlange kennisoverdracht nog steeds in bouwwerken  van de bovenste plank. Bouwwerken Cours is actief in Kalken, Laarne, Wetteren en omstreken en is in het bijzonder gespecialiseerd in villabouw.

Aannemer Kalken - Bouwwerken Cours - ruwbouwaannemer - ruwbouw realisaties -
 • 1934
  De Robin Hood van Kalken
  Petrus Cours, berucht boogschieter en inventief aannemer, richt een klein aannemersbedrijf op in Kalken.
  Untitled 3 e1649665669293 | Bouwwerken Cours
 • 1957
  Specialisatie villabouw
  De twee zonen van Petrus Cours nemen het bedrijf over en veranderen de naam naar Gebroeders Cours Bouwbedrijf. Het is rond deze tijd dat het bedrijf zich begint te specialiseren in villabouw.
  Historisch2 | Bouwwerken Cours
 • 1989
  Bloeiende onderneming
  Dirk Cours, de derde zoon in de Cours-generatie, bouwt Cours Dirk Bouwwerken verder uit tot een succesvol bouwbedrijf en realiseert een brede waaier aan ruwbouwprojecten.
  4generaties | Bouwwerken Cours
 • 2019
  Bouwwerken Cours
  Met Bart Cours, die het bouwbedrijf omdoopt tot Bouwwerken Cours, staat een beloftevolle vierde generatie aan het roer van het steeds verder groeiende ruwbouwbedrijf.
  Untitled 3 e1649665669293 | Bouwwerken Cours
 • En de toekomst is verzekerd voor bouwwerken Cours, want de opvolging van deze vier generaties is reeds in volle opleiding…
  BVBA bouwwerken Cours 3 scaled | Bouwwerken Cours

Onze visie

Bouwwerken Cours focust op duurzaam bouwen met oog voor detail. Al vanaf de beginjaren van het bedrijf blijven de Cours-kapiteinen nauw betrokken in het bouwproces. Bouwwerken Cours staat niet voor een slaafse uitvoering van jouw project maar wil daarentegen je betrouwbare partner zijn, een partner waarmee je in overleg kan gaan om zo samen jouw droomwoning te realiseren. Deze persoonlijke aanpak danken wij ook aan ons kleine team van ervaren en professionele medewerkers. Je vindt ons echter niet achter ons bureau, je hebt meer kans om ons tegen te komen op jouw werf.  Wij kunnen jouw partner zijn voor nieuwbouw of renovatie en verzorgen jouw metsel- en betonwerken.

Geïnteresseerd in onze visie en manier van werken? Neem dan contact met ons op voor een offerte op maat. Wij zetten maar al te graag de fundering waarop jouw droomwoning mag rusten.

Offerte
Realisaties